Putovanja

Cijene na Thailandu

Thailand je zaista raj na Zemlji. Od prekrasnih plaža i fascinantnih hramova pa sve do osjećaja koji dolazi s njihovom vrijednosti novca. Ako tražite mjesto na kojem će te se osjećati kao bogataši, ovo je mjesto za vas. Neopisiv je osjećaj kada se u jutro probudite u vili s pogledom na bazen te prvo što vam padne napamet je da se ne možete odlučiti bi li prvo doručak u krevet ili masažu. I tako cijeli dan dok trošite manje nego da taj isti dan provedete na Jadranskoj obali.

Najvažniji savjet koji vam mogu dati je cjenkanje! Bez toga platit će te mnogo više. Normalne cijene kreću se između 30% i 50% prvobitne cijene. Nemojte da vam bude neugodno, ne postoji pre mala cijena. Ako im se ne isplati neće vam prodati. Nemojte se brinuti da će te ih oštetiti jer vam sigurno neće prodati ako im se ne isplati.

Sve što sam kupila je vrlo kvalitetno. Od suvenira do odjeće, sve nosim i koristim godinu dana nakon kupnje te sam jako zadovoljna.

Ali da ovo ne bi bio još jedan nepotreban članak koji vam samo opisuje kako je sve lijepo bez davanja pravih informacije, evo i konkretnih cijena.

  1. Cijena hrane i pića

O ukusima se ne raspravlja pa je tako i okus Thailandske hrane diskutabilan. Za neke je to najfinija hrana dok ja više preferiram hranu koja ima soli ili možda stari dobar kulen. Iako, moram priznati, da sam uživala u ogromnim očišćenim škampima i piletini.

Cijene su iznimno niske kako na ulicama tako i u restoranima. Grilanu ribu od otprilike 0.5kg možete naći po cijeni od 150 BHT/ 30kn, a piletinu oko 100BHT/20kn. Cijena Coca Cole u dućanu je 12 BHT/ 2.4kn dok je cijena Chang piva (0.63 l) oko 50 BHT/ 10kn.

  1. Cijena odjeće

Thailand je pravo mjesto za odličan shopping. Kvaliteta je dobra što mogu potvrditi iz vlastitog iskustva nakon godinu dana nošenja iste. Najbolje mjesto za kupnju su ulice i velike robne kuće.

Cijene se kreću od 100 BHT/ 20kn do 500 TBH/ 100kn. Uobičajene cijene prikazane su na slici.

  1. Cijena izleta i aktivnosti

Izlete je najbolje kupovati od lokalaca na štandovima. Tada se cijena jednodnevnog izleta kreće oko 1000 BHT/ 200kn. Primjer takvog izleta uključuje jahanje na slonovima kroz prašumu, zip lining, rafting dužine 5km, posjet majmunima i ATV odnosno vožnju kvadrima. Ista je cijena i za posjet Phi Phi otoku kao i brojnim drugima.

  1. Cijena usluga

Najvjerojatnije će vam biti potreban taxi koji je znatno jeftiniji u Bangkoku nego na Phuketu. Mi smo se skoro cijelo vrijeme vozili u Tuc Tucu međutim ako vam doživljaj nije bitan i želite proći povoljnije izaberite taxi. Pazite da taxi ima taximetar! Vožnja po Bangkoku ne bi vas trebala doći više od 100 BHT/ 20KN s Tuc Tucom. Nemojte nasjedati na fore poput odlaska dužim putem jer se trenutno peru ulice ili posjet hramu koji je jedino danas otvoren. S druge strane na Phuketu će te vožnju od 3km platiti oko 300 BHT/ 150kn. Velika razlika, zar ne?

Cijena masaža je 150 BHT/ 50kn u trajanju od 45min.

 

Ako razmišljate od posjetu Thailandu, nemojte previše čekati i posjetite ovu prekrasnu i jeftinu zemlju.

Pretplatite se za više članaka o putovanjima ili me jednostavno kontaktirajte za više savjeta ☺