Putovanja

Zašto trebate posjetiti Tenerife?

Tenerife zauzima posebno mjesto u mojim sjećanjima što se tiče putovanja. Ovo mjesto je uz Thailand moje definitivno najdraže koje sam posjetila.

Razlog tomu je što je ovo mjesto idealan spoj tropskog otoka, savršene klime i europskog stila života. Tenerife I Thailand su potpuno dva različita svijeta. Upravo je ta civiliziranost ono što čini Tenerife posebnim otokom.

S jedne strane, osjećat će te se kao da ste ušli u potpuno novi svijet. Oko vas je posvuda crni pijesak, olujno more, planine i hridi, a sve to gledate iz prekrasnog kafića s odličnom ponudom dok razmišljate o šetnji rivom.

Dva puta sam posjetila Tenerife te sam svaki put letjela s Ryanairom. Letjela sam iz Linza i Bologne te je povratna karta bila oko 100 eura. Klima je tijekom velikog dijela godine ista, oko 20-25 stupnjeva uz osvježavajuć vjetar. Na aerodromu smo unajmili renta car jer je to najbolji način da se vidi najviše od otoka. Budite oprezni što potpisujete te vam preporučujem plaćanje gotovinom kako vam ne bi uzeli više s kartice.

Ako ste ljubitelj crnog pijeska i divljine ovo mjesto je definitivno za vas. Dan koji smo proveli na lokalnoj crnoj plaži jedno mi je od najljepših sjećanja s putovanja u globalu. Valovi su taj dan bili oko metar i pol i naravno da nam je najveći užitak bio kupanje i borba s takvim valovima, ali da stvar bude još bolja, na oko pedeset metara oko nas vidjeli smo nekoliko delfina, to je stvarno bilo jedno prekrasno iskustvo, iako nam nije palo na pamet da razmislimo zašto se jedino mi kupamo i da uz delfine postoje i druga ne tako ljubazna bića. Preporučujem vam da ni vi o tome ne razmišljate 😉

Što se tiče morskog svijeta, postoje odlične ture za gledanje kitova. Bili smo na jednoj takvoj i stvarno je iskustvo bilo divno. Izlazi se na otvoreno more i gledaju se ta predivna bića. Čak imate mogućnost i zaplivati u dubokim vodama. Taj nas je izlet koštao oko 50 eura po osobi što je mnogo uspoređujući s izletima u Aziji ili Africa, ali upravo je ta civiliziranost koju dodatno plaćate.

U slučaju da tragate za predivnim i nepoznatim lokalitetima, Maska je mjesto za vas. Ovo predivno mjestašce nalazi se podno planina s očaravajućim pogledom na more. Svakako vam preporučujem da ju posjetite, ali budite oprezni s kakvim autom idete. Put do nje je izrazito strm i pun zavoja tako da ako nemate dobar auto ili vam vožnja nije najdraža, ne preporučujem vam odlazak u vlastitom aranžmanu. Postoji mogućnost odlaska s busom tako da je to možda bolja opcija.

Na kraju postoji još jedna atrakcija koju ne možete propustiti, a to je Loro Parque. Dva puta sam posjetila Tenerife i svaki put Loro Parque. Da idem opet, a nadam se da hoću, ponovno bi ga posjetila. Predstave s delfinima, orkama i morskim lavovima su jednostavno nevjerojatne uz predivnu prirodu koja okružuje atrakcije. Nešto što zaista, uz cijeli drugi program, morate vidjeti.

Nadam se da ćete posjetiti ovo divno mjesto te bi voljela da sa mnom podijelite svoja iskustva ☺